laerere.png

Gå til lærersiden 

Skole

Her kan du lære om hvilke kornarter vi dyrker i Norge, hvordan korn blir til mel og hvordan brød og korn kan brukes i ulike oppskrifter. Lurer du på hvorfor brød og korn er så viktig i kostholdet vårt og hvorfor det er lurt å spise mest grove brød- og kornprodukter? Klikk deg inn på faktaarkene og finn svarene. Test kunnskapene dine ved å svare på de ulike oppgavene, og prøv deg som baker ved å følge oppskriftene. Hva med å utvikle ditt helt eget bakverk? Det kan du gjøre gjennom skolekonkurransen vår Grainfood is Brainfood - les mer om konkurransen her. 

Last ned (PDF)

1. Kornartene2. Fra jord til bord3. Grove kornprodukter4. Måltidene 
 
Fakta
Oppgaver
Oppskrifter
Ta quiz
Fakta
Oppgaver
Oppskrifter
Ta quiz
Fakta
Oppgaver
Oppskrifter
Ta quiz
Fakta
Oppgaver
Oppskrifter
Ta quiz
 

Om modulene

  1. Kornartene viser de ulike kornartene vi bruker. Her kan du lese om bygg, havre, rug og hvete.
  2. Fra jord til bord følger kornet fra det sås i jorden til det brukes som mel i brødet vi spiser. Vi er på besøk hos bonden, mølleren og bakeren.
  3. Grove kornprodukter viser deg næringsstoffene som finnes i grove brød- og kornprodukter. Du kan lære om grovhetsmerkingen Brødskala′n og bake rundstykker ut ifra denne.
  4. Måltidene tar for seg alle måltidene våre, lærer deg viktigheten av å spise ofte og variert, og fordelene ved å være fysisk aktiv.
Utskriftsvennlig versjonUtskriftsvennlig versjon
Nynorsk