Skap kostholdsengasjement gjennom bakekreativitet!

Opplysningskontoret for brød og korn oppfordrer med dette lærere i mat- og helsefaget til å la elevene delta i årets Fremtidens skolebrød.

Bakekonkurransen har sitt utgangspunkt i kompetansemålet om at elever skal utvikle, lage og presentere et produkt i faget Mat og Helse. Forrige skoleår fikk vi inn nærmere 200 bidrag – men vi trenger ennå flere – fordi vi tror deltakelse i konkurransen er en glimrende måte å engasjere barn og ungdom i ernæring og egen helse.

I år oppfordrer vi også at filmer fra bakingen rundt om på de ulike skolene blir lagt ut på YouTube. Dette vil kunne skape ekstra oppmerksomhet og entusiasme rundt konkurransen. Men husk selvsagt at foreldre må gi tillatelse til filming og at det blir lagt ut på YouTube.

Frist for innsending av bidrag (oppskrift og bilde av porsjonsbrød) er fredag 14. juni 2012.

Vinnerskolen vil få en kjøkkenmaskin eller tilsvarende i premie, mens hele klassen vinnerklassen får 3000 kr til egen bakeaktivitet.

Elevoppgave Modul 5 Fremtidens skolebrød

Lærerveiledning Modul 5: Fremtidens skolebrød

Det er en fordel om elevene har grunnleggende kunnskaper om baking og har gjennomført de fire første modulene i undervisningsopplegget. Gå til skolesiden for lærere.

Mål for konkurransen
Opplysningskontoret for brød og korn har barn og unge som primærmålgruppe i mange av sine tiltak. Vi ønsker å:

  • Bidra til økt oppmerksomhet rundt, og konsum av grove brød og kornprodukter blant barn og unge i tråd med anbefalingene i regjeringens Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen og kostholdsrådene fra 2011.
  • Få kunnskap om og bruke Brødskalaen i hverdagen. 
  • Stimulere kreativitet, bakekunnskap og bakeglede hos barn og unge.
  • Styrke og stimulere undervisningen i faget mat og helse i grunnskolen.

SIFO-rapporten fra 2008, om nordmenns brød- og kornvaner, dokumenterte at barn og unge spiser adskillig mer søte og fine bakevarer enn andre befolkningsgrupper. Gode (og dårlige) spisevaner etableres tidlig. Denne skolekonkurransen er et lite bidrag til å endre de usunne vanene på en kreativ og positiv måte.

Tilbake til konkurransesidene

Utskriftsvennlig versjonUtskriftsvennlig versjon