Fremtidens skolebrød - Bakgrunn og jury

Bakgrunn for skolekonkurransen

Denne skolekonkurransen tar utgangspunkt i Opplysningskontorets skolemateriell, modul 5, Fremtidens skolebrød. Det er en fordel om du har grunnleggende kunnskaper om baking og har gjennomført de fire første modulene i undervisningsopplegget.
Gå til skolemateriellet

Opplysningskontoret for brød og korn har barn og unge som primærmålgruppe i mange av sine tiltak. Vi ønsker å:

  • Bidra til økt oppmerksomhet rundt og konsum av grove brød og kornprodukter blant barn og unge i tråd med anbefalingene i regjeringens Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen (2007-2011).
  • Stimulere kreativitet, bakekunnskap og bakeglede hos barn og unge.
  • Styrke og stimulere undervisningen i faget mat og helse i grunnskolen.

SIFO-rapporten om nordmenns brød og kornvaner fra 2008 dokumenterte at barn og unge spiser adskillig mer søte og fine bakervarer enn andre befolkningsgrupper. Gode (og dårlige) spisevaner etableres tidlig. Denne skolekonkurransen er et lite bidrag til å endre de usunne vanene på en kreativ og positiv måte.

Jury

Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn (leder)
Christian Utne, Goman bakeriet/COOP
Camilla Grefsli, Nofima mat Matforsk
Ingvild Jensen, Helsedirektoratet
Anne Gaarder Amland, faglærer Mat og helse, Løkeberg skole

Utskriftsvennlig versjonUtskriftsvennlig versjon