Foto: Nadin Martinuzzi

Skolebrødets dag

Skolebrødets dag 27. august

Skolebrødets dag markeres i år for første gang! Dagen er en hyllest av fremtidens skolebrød og en markering av at det er lov å nyte det klassiske skolebrødet til fest.

Klassiske skolebrød

Den fine bollen med eggekrem og melisglasur – deilige å sette tennene i for noen og en hver, og passer godt til kos og fest. Det finnes mange lokale varianter av det klassiske skolebrødet, slik som Purker i Arendal og 12-øres i Kristiansand.

Skolebrødets dag vil bli markert i flere bakerier og butikker i hele landet.

Bak klassiske skolebrød selv.

Fremtidens skolebrød

- grove og spennende alternativer til å ha i matpakken.

Opplysningskontoret for brød og korn har siden 2009 arrangert en konkurranse for alle landets 5.-7.-klassinger om å lage Fremtidens skolebrød.

Et av målene med konkurransen er å få flere barn og unge til å spise gode og grove brødprodukter.
Kriteriene i konkurransen er blant annet at brødet må:
•være grovt eller ekstra grovt
•inneholde lite salt og sukker
•være basert på en egenkomponert oppskrift.

Her er årets vinneroppskrifter Finn din favoritt!

Alle de tre vinnerbidragene skal prøvebakes av fremtidens bakere på bakerlinjer i Oslo, Bergen og Stavanger og serveres til medelever på skolebrødets dag.

Flere oppskrifter:
Finaleoppskrifter 2010
Vinnere 2009

Les mer om Fremtidens skolebrød

Fremtidens skolebrød 2010Photographer: Nadin Martinuzzi

Utskriftsvennlig versjonUtskriftsvennlig versjon