Lure tips og gode ideer

Ingredienser

Tenk gjerne litt utradisjonelt. Velg blant alle kornartene (bygg, havre, hvete, rug, spelt) og ulike meltyper (siktet, sammalt, hele korn og gryn, kli og kim). Kanskje nøtter, krydder, urter eller frø kan piffe opp oppskriften?

Form

Fremtidens skolebrød skal bakes som porsjonsstørrelser, ikke som hele brød. Ikke alle skolebrød- og boller behøver å være runde. Eksperimenter gjerne med formen.

Helse og Ernæring

Konkurransereglene setter krav til at produktet skal kunne grupperes som grovt eller ekstra grovt i henhold til Brødskalaen. Bruk brødskalakalkulatoren til å beregne hvor grov oppskriften på skolebrødet ditt er.
Les mer om Brødskalaen

Det er ikke bare grovhet som påvirker ernæringskvaliteten i positiv retning. Det er også viktig å holde salt- og sukkermengden på et lavt nivå. Hvis du ønsker, kan du forsøke å lage produktet i tråd med retningslinjene i den nye sunnhetsmerkeordningen Nøkkelhullet.
Les mer om Nøkkelhullet

Salg i butikk

Det er mange hensyn å ta hvis produktet skal kunne produseres i stor målestokk og selges i butikk, bakeri eller lignende. Du bør derfor ikke gjøre utformingen for detaljert. Det er også viktig å tenke målgruppe og smaksappell. Det er lurt å bruke råvarer som er relativt enkle å få tak i. Har du en skolebrødidé og er nysgjerrig på produksjon og salg, kontakt vårt ekspertpanel for tips og informasjon.

Baketips (PDF)

Tilbake til Fremtidens skolebrød

Utskriftsvennlig versjonUtskriftsvennlig versjon