Konkurranseregler

Konkurranseregler

Konkurransen går ut på å lage den beste kornbaserte oppskriften som kan spises som ettermiddagsmat, lunsjmat eller snackmat. 

  • Produktet må smake godt. 
  • Deigen/bunnen eller den korningrediensen som brukes må være grov eller ekstra grov på Brødskalaen, dvs. inneholde mer enn 50% sammalt mel. 
  • Produktet må ha minst mulig salt, fett og sukker. 
  • Oppskriften skal være selvkomponert. Det betyr at små endringer i en oppskrift som finnes fra før ikke kvalifiserer til deltakelse i konkurransen. 
  • Oppskriften må være laget av én eller flere elever, ikke av voksne. Men elevene kan få hjelp av en voksen til å finne ut hvordan de skal oppfylle konkurransekriteriene og utforme oppskriften. 
  • Produktet må lages av ingredienser som fås kjøpt i en vanlig dagligvarebutikk. 
  • Oppskriften må være prøvebakt og -smakt før den blir sendt inn til konkurransen.

Frist for innsending: fredag 29. april 2016

Klikk her for påmeldingsskjema.

NB. Dersom det er et produkt fra en gruppe med mange elever som kommer til finalen vil det kunne bli aktuelt at det trekkes noen elever som skal delta i selve finalen. Dette av praktiske grunner. Alle elevene i gruppen kan selvsagt få se på finalen, men de som trekkes ut får dekket kostnader til reise og opphold.   

Utskriftsvennlig versjonUtskriftsvennlig versjon