Smarte tips og gode ideer

Smarte tips og gode ideer

Ingredienser

Til deig eller bunn eller det som skal være korningrediensen, kan du velge blant alle kornartene (bygg, havre, hvete, rug, spelt) og ulike meltyper (siktet, sammalt, hele korn og gryn, kli og kim). Men husk at produktet skal være grovt eller ekstra grovt.

Vær gjerne kreativ i bruken av smaker og kombiner med deig, bunn eller korn som du synes passer til.

Form

Du kan bake et produkt i porsjonsstørrelser eller som et helt  produkt som for eksempel pirog, pai eller brød. Eksperimenter gjerne med formen!

Husk bare at dersom du fyller produktet med noe, kan det være lurt at dette er stekt/kokt eller tilberedt på annen måte slik at det blir ferdig stekt og ikke rått når selve «deigen» er ferdig.

Helse og Ernæring

Konkurransereglene setter krav til at produktet skal kunne grupperes som grovt eller ekstra grovt i henhold til Brødskalaen. Bruk Brødskalakalkulatoren til å beregne hvor grov oppskriften er. Les mer om Brødskalaen.

Produktet må i tillegg inneholde minst mulig salt, fett og sukker.

Utskriftsvennlig versjonUtskriftsvennlig versjon