Skule

Her kan du lære om kva for kornartar vi dyrkar i Noreg, korleis korn blir til mjøl og korleis brød og korn kan brukast i ulike oppskrifter. Lurer du på kvifor brød og korn er så viktig i kosthaldet vårt og kvifor det er lurt å spise mest grove brød- og kornprodukt? Klikk deg inn på faktaarka og finn svara. Test kunnskapane dine ved å svare på dei ulike oppgåvene, og prøv deg som bakar ved å følgje oppskriftene. Kva med å utvikle ditt heilt eige brød?

Last ned (PDF)

1. Kornartane2. Frå jord til bord3. Grove kornprodukt4. Måltida 
 
Fakta
Oppgåver
Oppskrifter
Ta quiz
Fakta
Oppgåver
Oppskrifter
Ta quiz
Fakta
Oppgåver
Oppskrifter
Ta quiz
Fakta
Oppgåver
Oppskrifter
Ta quiz
 

Om modulane

  1. Kornartane viser dei ulike kornartane vi bruker. Her kan du lese om bygg, havre, rug og kveite.
  2. Frå jord til bord følgjer kornet frå det blir sådd i jorda til det blir brukt som mjøl i brødet vi et. Vi er på besøk hos bonden, møllaren og bakaren.
  3. Grove kornprodukt viser deg næringsstoffa som finst i grove brød- og kornprodukt. Du kan lære om merkeordninga Brødskalaen og bake rundstykke ut ifrå denne.
  4. Måltida tar for seg alle måltida våre, lærer deg at det er viktig viktig å spise ofte og variert, og om fordelane ved å vere fysisk aktiv.

laerere.png

Gå til lærarsid

Utskriftsvennlig versjonUtskriftsvennlig versjon
Bokmål